37

NRC haalt met citaat woede oud SP-Kamerlid op de hals

Zure uitspraak over Sharon Gesthuizen wordt door krant toegedicht aan Krista van Velzen ... Die ontkent alles

NRC heeft zich maandag de woede van oud SP-Kamerlid Krista van Velzen op de hals gehaald. In een artikel over de verkiezing van Ron Meyer als nieuwe partijvoorzitter, wordt een nogal zure uitspraak van Krista van Velzen aangehaald. Een uitspraak die nooit gedaan is, aldus Van Velzen zelf.

In het artikel, wat leest als een partijtje trappen tegen de SP, wordt gesteld dat het überhaupt nooit de bedoeling was dat Gesthuizen zich kandidaat zou stellen. Iedereen binnen de partij wilde immers Meyer als nieuwe voorzitter, zo wordt gesuggereerd. 

NRC schrijft:

En dus noemden de Meyer-mensen zaterdag zijn overwinning er eentje met een ‘grote voorsprong’. Marijnissen zei het tegen dagblad Trouw. Krista van Velzen, oud-Tweede Kamerlid, zei het andersom: ‘Een flinke meerderheid staat dus niet achter Sharon. Het is nu aan haar hoe ze daarmee omgaat.’

Van Velzen reageert furieus op haar facebookpagina

Grrrr. Wat baal ik hier van. NRC doet alsof ze mij citeert met n hele zure uitspraak over de enorme grote steun die partijgenoot en Kamerlid Sharon Gesthuizen kreeg voor haar kandidatuur. „Een flinke meerderheid staat dus niet achter Sharon”. Dat heb ik helemaal niet gezegd!! Het verschil is helemaal niet groot.
Ik ben wel benieuwd wat ze nu gaat doen met de enorme steun die ze heeft voor haar persoon en ideeën voor de partij. En waarom het NRC een Rita Skeeter heeft ingehuurd.

Krista van Velzen laat desgevraagd aan Joop weten dat zij inmiddels contact heeft gehad met de betreffende journalist van NRC. Van Velzen eist rectificatie van het artikel. De journalist, Annemarie Kas, laat echter weten dat de uitspraak toch echt zo in haar aantekeningen staat. Op papier, want audio-opnamen zijn niet gemaakt. Van Velzen houdt de mogelijkheid open dat er van Kas’ zijde geen opzet in het spel is en dat er sprake is van een oprechte fout. De twee zullen hierover met elkaar in gesprek gaan.

cc-beeld: SP

Geef een reactie

Laatste reacties (37)