137

NRC-journaliste ♥ Bleker

NRC-hoofdredacteur bevestigt: Politiek redacteur onmiddellijk overgeplaatst... Journaliste nu op economische zaken... Is ethische verantwoording in het geding?

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) heeft een relatie met een 26-jarige journaliste van NRC Handelsblad. Dat meldt het Algemeen Dagblad. NRC-Hoofdredacteur Peter Vandermeersch heeft dit inmiddels bevestigd. De journaliste was aan het begin van de relatie politiek redacteur. NRC heeft haar onmiddellijk overgeplaatst.

Huilen is voor jou te laat .....................
Vandermeersch verklaart:

Afgelopen juni kwam de verslaggeefster naar ons toe en gaf ze aan dat ze een relatie met staatssecretaris Bleker had. Ze werkte destijds op onze parlementaire redactie. Wij hebben haar onmiddellijk overgeplaatst, eerst naar nrc.next en daarna naar economie […] Ik gun iedereen een prachtig leven, maar een relatie mag nooit negatief afstralen op de krant. Ik heb de journaliste gevraagd het direct te melden als zich moeilijke kwesties zouden voordoen. Dat is nog niet gebeurd.”

De journaliste zit nu dus op de redactie economie. Het is de vraag of het ethisch verantwoord is om tegelijkertijd een relatie te hebben met de staatssecretaris van Economische Zaken. Vandermeersch benadrukt in het AD echter dat de journaliste de portefeuille distributie heeft en er dus geen overlap is.

AD: Henk Bleker (58) heeft relatie met NRC-journaliste (26)

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (137)