Laatste update 28 januari 2018, 12:02
96

NRC-lezer Gordon woedend op lijfblad

'Nimmer zo’n beledigende, op de man gespeelde openlijke tirade gelezen'

Observerend stylist Marcel van Roosmalen schreef een zoals gewoonlijk dodelijk column voor nrc.next, dit keer over de verkiezingsavond van de VVD waar ook de populaire volkszanger Gordon optrad.

Van Roosmalen spaarde de veelal grofgebekte maar ook goedlachse entertainer niet. 

 (…) je gaat niet met een paar duizend man staan ‘swingen’ op de erkende kutmuziek van Gordon en LA, The Voices. Dan ben je als politieke partij niet geloofwaardig meer, dan mag je nooit meer over cultuur praten en dan gooi je 65 jaar politieke geschiedenis te grabbel. Was dit wat Thorbecke wilde?

De harde woorden kwamen ook onder ogen van Gordon die – tot veler verbazing – trouw abonnee blijkt te zijn van het elitaire dagblad.

Ik heb nooit eerder op een column gereageerd en geloof me: ik heb heel wat bakken stront over me heen gehad in mijn carrière. Maar deze vuilspuiterij was van zo’n laag allooi dat ik mezelf niet meer kon bedwingen. Ik weet dat het algemeen bekend is dat recensenten zoals u laffe mensen zijn, die achter een bureautje met het grootste venijn mensen de grond in kunnen boren terwijl ze zelf over geen greintje talent bezitten. Behalve als het er op aankomt om iemand op veilige afstand een mes in zijn of haar rug te duwen.

De affaire maakt veel los onder de gescherpte geesten die de krant lezen. Binnen drie uur stonden er al meer dan zestig reacties. Opvallend: Alle lezers blijken te weten wie Gordon is.

NRC: Ingezonden brief van Gordon – hij is boos over column in nrc.next

Geef een reactie

Laatste reacties (96)