Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NRC moet miskleun met Friso toegeven

  •  
04-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Friso_NRC.jpg
UPDATE: NRC biedt excuses aan ... Oud-ombudsman Volkskrant: Ongecontroleerd bericht had nooit in de krant gemogen
NRC is onzorgvuldig te werk gegaan met de berichtgeving over prins Friso. Dat concludeert Thom Meens, oud-ombudsman van De Volkskrant. Meens werd door de hoofdredactie van NRC gevraagd om de kwestie te onderzoeken. Zijn onderzoek over de berichtgeving is nu in het bezit van tv-programma Nieuwsuur.
Update 14.00 uur
Hoofdredacteur Vandermeersch biedt in vandaag zijn excuses aan de lezers en de koninklijke familie. “We hebben niet beantwoord aan de hoge normen die van ons mogen worden verwacht”, zegt Vandermeersch.
NRC schreef een dag na Friso’s ski-ongeluk dat de prins geen schedelbasisfractuur zou hebben. Journaliste Janneke Koelewijn verkreeg die informatie door met haar man die neurochirurg is, mee te gaan naar een gesprek met een van de behandelende artsen. Meens stelt in zijn verklaring dat het artikel van Janneke Koelewijn “in deze vorm en met deze ongecontroleerde inhoud nooit de krant in had gemogen”.
Meens bekritiseert de werkwijze van Koelewijn. “Ze is als vrouw van eregast Tulleken het ziekenhuis binnengekomen en heeft zich pas daarna als journaliste kenbaar gemaakt.'” Ook verwijt hij NRC dat haar bericht niet geverifieerd is bij de Rijksvoorlichtingsdienst. De krant had tegenspraak van het bericht moeten organiseren. 
Foto: NRC zaterdag 18 februari Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.