Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NS-reizigers doen massaal beroep op wc's omwonenden station Barendrecht

  •  
12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
toiletten300_02.jpg
Barendrecht heeft geen 'hoofdstation' en dus zou er geen noodzaak zijn voor een NS-toilet
Omwonenden van het NS-station Barendrecht blijven er nuchter onder, maar een vreemde situatie vinden ze het wel: een onophoudelijke aanvoer van reizigers die bij ze aanbellen om van hun toilet gebruik te maken. Reden hiervoor is dat de NS geen toilet op het station heeft geplaatst want het is ‘geen hoofdstation, dus komt er geen toilet’, zegt een buurtbewoner.
Op het station van Barendrecht stoppen bijna alleen sprinters en dus is er volgens de NS geen noodzaak tot het plaatsen van een toilet voor haar reizigers. Passagiers die met hoge nood naar het toilet moeten zien dus geen andere optie dan op zoektocht te gaan naar gastvrije Barendrechters. Een omwonende zegt tegen RTV Rijnmond:
Er wordt hier regelmatig aangebeld met het verzoek even het toilet te gebruiken. (..( En dat geldt voor het hele rijtje hier. Ook vragen mensen de weg naar het centrum, soms ook of ik even een taxi wil bellen. Het gaat in golven.
Vaak gaat het ter beschikking stellen van het toilet goed, maar dat gaat niet op voor alle bezoekjes, zegt de omwonende.
Een buurman moest z’n hele pot schoonmaken. Zat helemaal onder. Was gedaan door een man met angst, die moest solliciteren.
De Barendrechter heeft zijn hoop nu gevestigd op Prorail die aangeeft ‘met het probleem bezig te zijn’. 
Foto: still uit reportage Rijnmond via YouTube

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.