Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NS: Wie gratis wil internetten betaalt met zijn privacy

  •  
06-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wifi300.png
NS wifi-netwerk behalve traag ook zo lek als een mandje, onthult De Correspondent
Wie weleens gebruik maakt van het wifi-netwerk van de NS weet dat het niet het snelste is. Sterker nog, in de tijd dat je nog moest inbellen had je snellere verbinding. Maar dat is niet het enige probleem, zo blijkt uit onderzoek van De Correspondent-journalist Hannes Mühleisen. Het netwerk is namelijk ook zo lek als een mandje.
We willen het netwerk laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen houden. Het alternatief is beveiligen, dan moeten gebruikers een account aanmaken. We weten dat de reiziger dat niet wil. We bieden al vier jaar wifi aan en we attenderen de gebruikers erop geen zaken te doen die anderen niet mogen zien. Dat is hetzelfde als met alle andere openbare netwerken. Je moet het alleen gebruiken om te surfen en je mail te checken. That’s it. En als je op een beveiligde site zit, dan kan een ander hooguit zien dat je daar bent, wat je doet is onzichtbaar.
Ofwel: wie gratis wil internetten betaalt met zijn privacy.
cc-foto: 24Oranges

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.