Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NSA, stop met ons bespioneren!

  •  
25-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
data300_01.jpg
VIDEO 'Het is niet de eerste keer dat burgers worden bespioneerd ... Het was destijds fout en het is nu fout'
Zaterdag 26 oktober is het 12 jaar geleden dat in Amerika de Patriot Act werd ondertekend. Met behulp van die wet kan de Amerikaanse overheid vergaande stappen nemen wat betreft het bespioneren van haar burgers. Alles is geoorloofd in de strijd tegen terrorisme. Zaterdag wordt in het Amerikaanse politieke centrum, Washington D.C. een grote demonstratie georganiseerd tegen de grove schendingen van de burgerrechten, of meer specifiek: de privacy van de burgers.
In aanloop naar de demonstratie spreken in de video hierboven onder meer actrice Maggie Gyllenhaal, acteur John Cusack en regisseur Oliver Stone zich uit tegen de NSA. De demonstratie wordt georganiseerd door StopWatching.us, een coalitie van meer dan 100 belangenorganisaties en bedrijven. In juni dit jaar eisten ze nog een onderzoek naar de volle omvang van de NSA spionage-programma’s. Zaterdag zullen ze naar verluidt het Congres een half miljoen handtekeningen overhandigen. Onder de ondertekenaars zijn onder meer schrijfster Naomi Wolf, NSA-klokkenluider Thomas Drake en congreslid Justin Amash. Meer info over de demonstratie, kijk hier

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.