Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'NSA verzamelt uw foto's voor programma gezichtsherkenning'

  •  
01-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_EdwardSnowden_AKRockefeller_300
Programma herkent mensen als ze hun haar anders hebben ... Baarden zijn nog een probleem
De Amerikaanse inlichtingendienst NSA verzamelt grote hoeveelheden foto’s voor gebruik in geavanceerde gezichtsherkenningsprogramma’s. De foto’s worden onderschept via wereldwijde taps op met name sociale media. Dat meldt The New York Times op basis van documenten van klokkenluider Edward Snowden.
Met nieuwe software heeft de NSA de afgelopen vier jaar een stortvloed aan foto’s uit e-mails en sms’jes, op sociale mediaplatforms en via andere kanalen onderschept. Dat meldt ook het NRC Handelsblad zondag naar aanleiding van het bericht in The New York Times. Het gaat om miljoenen foto’s per dag, waaronder 55.000 foto’s die van voldoende kwaliteit zijn voor gezichtsherkenning. 
De Belgische krant De Morgen schrijft dat de software met de naam Tundra Freeze een persoon kan herkennen als die zijn of haar haren afscheert. Baarden kunnen het programma in de war brengen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.