51

Nurten Albayrak en echtgenoot voor de rechter gedaagd

Oud-COA-directeur en VVD'er en haar echtgenoot worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en poging tot beïnvloeden van een getuige door bedreiging

Nurten Albayrak, de oud-directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en voorheen ook prominent VVD’er, wordt officieel vervolgd voor valsheid in geschrifte. Ook haar echtgenoot moet zich voor de rechter verantwoorden, hij wordt vervolgd voor bedreiging. Dat meldt het ANP.

Albayrak zou in haar tijd als COA-directeur haar secretaresse en chauffeur hebben gevraagd afspraken in haar elektronische agenda te veranderen. Dit om het privé gebruik van haar dienstauto te verdoezelen. Daarvoor werd ze in 2012 al op non-actief gesteld en uiteindelijk ontslagen. Dat ontslag vocht ze aan bij de rechter, maar deze oordeelde dat het ontslag terecht was. Ze voldeed volgens de rechter niet aan de integriteitseisen voor haar functie. Albayrak had een vergoeding geëist voor het vroegtijdig beëindigen van haar contract, maar de rechter zag daar geen aanleiding voor.

NOS schrijft over de kwestie:

Van de rechtbank in Den Haag kreeg zij vorig jaar echter geen gelijk. Die achtte bewezen dat “Albayrak heeft verhuld dat zij de dienstauto ook voor privédoeleinden gebruikte en dat zij daarbij ondergeschikten heeft betrokken”. Justitie beschouwt dit als valsheid in geschrifte.  Uit diezelfde uitspraak bleek dat Albayraks ex-chauffeur zegt voorafgaand aan zijn verhoor bij de rechtbank ’s nachts telefonisch met de dood te zijn bedreigd. Dat gebeurde door iemand van wie hij vrijwel zeker weet dat het de echtgenoot van Albayrak is. In het telefoontje werden ook de vrouw en het dochtertje van de chauffeur bedreigd. De man deed daarop aangifte bij de politie.

NRC: Oud-COA-directeur Albayrak en man vervolgd

Geef een reactie

Laatste reacties (51)