Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NYPD intimideert betogers 'Occupy Wallstreet'

  •  
22-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
occupywallstreet300.jpg
Toename in aantal arrestaties... Zelfs stoepkrijten reden voor aanhoudingen
Intimidatie van demonstranten in New York door de politie zou toenemen. Dat meldt de Belgische krant De Wereld Morgen. De betogers bezetten het Zuccoti Park, omgedoopt in ‘Liberty Plaza’ naar het Tunesische Tahrirplein. Er zou een toename zijn in het aantal arrestaties, met de meest uiteenlopende redenen, waaronder het schrijven met krijt op het trottoir.
In de nacht van maandag op dinsdag viel de politie een ‘tentenkamp’ binnen. Demonstranten hadden dekzeilen gespannen over het aanwezige mediamateriaal om het te beschermen tegen de regen. Tenminste zeven demonstranten zijn hierbij hardhandig gearresteerd waarvan er één nu in kritieke toestand verkeerd.
De berichtgeving rondom de escalatie op Liberty Plaza is vanwege de politieverklaringen onduidelijk. Zo schrijft De Wereld Morgen:
Aan Bloomberg Businessweek (nvdr: opgericht door Michael Bloomberg, burgemeester van New York) deelde de politie mee dat één persoon tijdens zijn arrestatie een verwonding had opgelopen aan het been. Hoewel de politie eerder meegedeeld had dat hij ter plaatste verzorgd was, deelde ze aan Businessweek mee dat hij verzorging had geweigerd. Nog volgens de politiewoordvoerder zouden er de voorbije vier dagen zestien personen zijn gearresteerd.
Burgemeester van New York, Michael Bloomberg, weigert een reactie te geven.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.