Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

O denneboom, je lampjes maken de wifi sloom

  •  
01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
lampjes_300.jpg
Onderzoek wijst uit dat kerstverlichting voor signaalverlies van de router zorgt
Van die leuke lichtjes in je boom, wordt je wifi sloom. The Guardian meldt op basis van onderzoek van Ofcom, de Britse telecomwaakhond, dat kerstverlichting het wifi signaal dusdanig verstoort dat er flink signaalverlies op kan treden.
Ofcom bracht een app uit waarmee getest kan worden of het draadloze signaal zonder verstoring vanaf de router naar het ontvangende apparaat gaat.  Wat bleek: de vrolijke verlichting in de kerstboom is een enorme stoorzender. En niet alleen de lampjes, ook andere elektronica zoals babyfoons en magnetrons maken je internetverbinding opeens een stuk trager. 
Uit het onderzoek bleek dat in zeker zes miljoen Britse huishoudens en kantoren, het internet vele malen trager is dan het zou moeten zijn. En dat alleen maar door de aanwezigheid van andere apparaten die de verbinding verstoren. Nu is het natuurlijk niet raadzaam om dan maar de babyfoon uit te schakelen en die magnetron komt toch ook geregeld van pas. En nu de decembermaand is begonnen, is het toch ook alweer tijd om de kerstverlichting uit de knoop te halen. Daarom is het misschien handig om vast op zoek te gaan naar manieren om het wifi-signaal te behouden. Het filmpje hieronder geeft alvast een simpele tip.
Bron: The Guardian cc-beeld: jpmatth

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.