Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama investeert in zonne-energie

  •  
04-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_obama_voor_amerikaanse_vlag_300_01.jpg
Verwachte opbrengt: 5000 banen, minder CO2-uitstoot en 70.000 huizen van stroom voorzien
De Amerikaanse regering steunt twee grote projecten voor zonne-energie. Het Witte Huis staat garant voor leningen aan twee bedrijven die nu al in de VS stroom opwekken met zonnepanelen.
Het ene bedrijf kan daardoor in de staat Arizona de grootste zonne-energiecentrale ter wereld bouwen. Die moet 70.000 huizen van stroom gaan voorzien. Het andere bedrijf gaat zonnepanelen maken die zo dun zijn als folie. Het is voor het eerst in de wereld dat die op grote schaal worden geproduceerd, zo meldt de NOS.
Volgens president Obama levert de regeringssteun zo’n 5000 banen op.
Bovendien zal 70% van alle onderdelen worden geproduceerd in de VS, zodat door de hele productieketen er banen bijkomen.”
Obama had tijdens de verkiezingen beloofd dat hij werkgelegenheid zou creëren. Hij wil koste wat kost voorkomen dat banen en bedrijven in de duurzame energiesector verloren gaan aan het buitenland. Amerikaanse bedrijven in die sector zien zich geconfronteerd met harde concurrentie, vooral vanuit China.
De investering is niet alleen bedoeld als stimulans voor de economie. Uiteindelijk moet ook de CO2-uitstoot omlaaggaan, doordat er minder fossiele brandstoffen hoeven te worden gebruikt.
Foto: Transplanted mountaineer (Flickr/CC)

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.