Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: Irak groot succes

  •  
14-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
obama.jpg
'We laten een soeverein, stabiel en zelfstandig Irak achter'... Lovende woorden vooral bedoeld om kiezers te winnen volgens critici...
De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag de uitkomst van de oorlog in Irak een ‘buitengewone prestatie’ genoemd. Dat ondanks vele slachtoffers die zijn gevallen. Volgens critici is het hem vooral te doen om kiezers te winnen.
”We laten een soeverein, stabiel en zelfstandig Irak achter, met een regering die door het volk is gekozen”, aldus Obama.
Hij zei ook dat Amerika lessen moet trekken uit het conflict. ‘Het is makkelijker om een oorlog te beginnen dan om een oorlog te beëindigen.’
Obama was openlijk tegenstander van de oorlog toen hij nog senator was. Het beëindigen van de oorlog, die bijna 9 jaar duurde, was een politieke belofte van de president.
Volgens diverse verkiezingsdeskundigen zijn alle complimenten voor de Amerikaanse soldaten bedoeld om de stemmen te winnen van de veteranen.
‘Veel kiezers zullen door dit soort toespraken zeggen dat Obama de man is die Osama bin Laden heeft gedood. Dat is beter dan dat ze beginnen over de economie.’ Aldus Tom Donnelly, een amerikaans verkiezingsdeskundige.
Meer verkiezingsnieuws op de Facebook van Joop

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.