4

Obama is ‘ready to go’

Barack Obama spreekt op eerste campagnedag presidentsverkiezingen menigte in Ohio toe

De Amerikaanse president Barack Obama is met zijn presidentscampagne begonnen. Onder het motto ‘ready to go’ sprak hij een grote menigte aan in Columbus, de hoofdstad van Ohio. Hij haalde voornamelijk uit naar de economische beleidsplannen van zijn rivaal, de Republikeinse presidentskandidaat, Mitt Romney.


Obama betoogde onder meer dat Romney klakkeloos en gedachteloos zal instemmen met een aantal slechte ideeën, waaronder belastingverlaging voor de rijken en bezuinigingen op de sociale voorzieningen. Volgens de huidige president van de Verenigde Staten draaien daar de huidige verkiezingen om en heeft hij zich wederom verkiesbaar gesteld omdat hij wil voorkomen dat de plannen van Romney worden gerealiseerd.

In zijn toespraak zegt hij ook te geloven in de ‘vrije markt’, maar wijst hij er tegelijkertijd op dat de werking van de ‘vrije markt’ geen vrijbrief is voor vergaande maatregelen.

Obama:

Dit is geen gewone verkiezing. Dit is een ‘maak het of kraak het’-moment voor de middenklasse. En we hebben te veel meegemaakt om nu terug te keren. We zijn te ver gekomen om de veranderingen waar we de afgelopen jaren voor hebben gevochten achter ons te laten. We moeten voorwaarts, naar de toekomst die we in 2008 voor ogen hadden, waarin iedereen een eerlijke kans krijgt en waar iedereen een eerlijk aandeel in heeft, en iedereen volgens dezelfde regels speelt. Dat is de keuze bij deze verkiezingen en dat is waarom ik strijd voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten.”

Geef een reactie

Laatste reacties (4)