Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: klimaatcrisis is grootste gevaar dat planeet bedreigt

  •  
18-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
obaman_300_02.jpg
"Klimaatverandering kan niet langer ontkend noch genegeerd worden"
“2014 was het warmste jaar dat ooit is geregistreerd,” vertelt president Obama in zijn wekelijkse toespraak. “14 van de 15 warmste jaren zijn allemaal geregistreerd in de eerste 15 jaar van deze eeuw.”
“De effecten van de klimaatcrisis hebben enorme gevolgen voor onze manier van leven. Heviger stormen, ingrijpender droogtes, meer bosbranden. De klimaatverandering verandert ook de lucht die we inademen met alle gevolgen voor de gezondheid. En het Pentagon waarschuwt dat de klimaatcrisis een directe bedreiging voor onze nationale veiligheid betekent.”
Woensdag is het  Earth Day  en bezoekt Obama de Everglades, een moerasgebied in het zuiden van Florida dat dreigt verzwolgen te worden door de stijgende zeespiegel. Hij zal er spreken over de economische gevolgen van de klimaatverandering. “De klimaatverandering kan niet langer ontkend noch genegeerd worden.” Hij spreekt ook over de verantwoordelijkheid die we hebben voor volgende generaties.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.