3

&…Obama lacht open-mic incident weg

Corporaties kunnen huurverhoging scheefwoners toch niet uitvoeren ... Discussie over coverfoto Congo, een geschiedenis ... & DSK verdacht van pooierschap

Meer nieuws vandaag…


Terwijl de microfoon nog aan stond fluisterde Obama Medvedev toe dat hij meer ‘flexibiliteit’ heeft nadat hij verkozen zal zijn. Het incident ging vandaag de hele wereld over en bracht Obama in verlegenheid, maar hij zei vanochtend alle ophef erover niet te snappen. De Republikeinen vinden dat Obama er een dubbele agenda op na houdt. Ze denken dat Obama concessies gaat doen aan de Russen zodra hij wordt herkozen. Obama’s medestanders menen dat de president met zijn ontboezemingen alleen maar een glimp van de politieke werkelijkheid onthuld. (AD)

De Belgische schrijver David Van Reybrouck heeft een rechtszaak aan zijn broek hangen vanwege de coverfoto van zijn bekroonde boek ‘Congo, een geschiedenis’. Erfgenamen van de man op de cover menen hij toentertijd wel toestemming heeft gegeven voor de foto, maar dat het nooit zijn bedoeling geweest kan zijn dat dit ook de coverfoto werd. De Congolees kan er niets meer over zeggen omdat hij kort nadat het boek verscheen overleed. (De Morgen)

Homoseksuelen in Israel kunnen binnenkort waarschijnlijk voor het eerst bloed doneren. De huidige regelgeving stelt dat homoseksuele mannen die 10 jaar of langer geleden met een man seks hebben gehad, geen bloed mogen doneren. De Israëlische minister van gezondheid wil daar nu een eind aan maken nu vergelijkbare regelgeving in Groot-Brittannië is opgeheven. (Haaretz)

De huurverhoging voor scheefwoners gaat waarschijnlijk toch niet werken omdat de Belastingdienst niet genoeg informatie geeft. Dat maakten woningcorporaties en particuliere verhuurders maakten bekend aan de NOS. (NOS)

FARC-aanval kost 36 doden. De Colombiaanse guerillastrijders kregen de afgelopen weken te maken met hard ingrijpen van het Colombiaanse leger. Vandaag vielen bij een luchtaanval op een guerrillakamp 36 doden. Het is de tweede keer in minder dan een week tijd dat de FARC forse klappen te verduren krijgt. (NRC)

De relletjes met topman Dominque Strauss-Kahn gaan nog steeds verder. Hij wordt nu op verdenking gesteld van pooierschap in een georganiseerde bende. Dat hebben zijn advocaten bekend gemaakt. “Hij verklaart aan geen enkel van die feiten schuldig te zijn en nooit geweten te hebben dat de vrouwen die hij ontmoette prostituees waren”, zegt Richard Malka, een van de advocaten van DSK. (De Morgen)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)