Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: Meer olieboringen in Alaska en Golf van Mexico

  •  
14-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oilexpandingVS_300.jpg
Hoge benzineprijzen remmen de groei van de Amerikaanse economie
Onder druk van de Republikeinen is Obama akkoord gegaan met maatregelen om de olieproductie in eigen land op te voeren. In Alaska en in de Golf van Mexico zullen de olieboringen opgevoerd worden. Dat liet hij zaterdag weten in een radiopraatje. De Republikeinen roepen Obama al langer op iets te doen aan de hoge benzineprijzen. Deze zouden de economische groei tegenwerken.
Obama zei in zijn radiotoespraak dat de hij de afhankelijkheid van olie uit het buitenland wil verminderen door uit eigen land meer olie te halen. Oliemaatschappijen kunnen gebieden huren om op zoek te gaan naar gas en olie. Bedrijven met het hoogste bod kunnen de plekken voor tien jaar huren, meldt France 24.
In de Golf van Mexico mocht na de ramp met de olietanker van BP een half jaar niet geboord worden. Ook zijn de regels aangescherpt. In Alaska liggen boorplekken vlakbij een beschermd natuurgebied. Obama garandeert dat deze met rust gelaten zullen worden.
cc-foto: FadderUri

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.