Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: Netanyahu's opmerkingen schaden vredesbesprekingen

  •  
22-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gaza300_12.jpg
Netanyahu zei eerder niets te zien in een Palestijnse staat
De Israëlische premier Netanyahu heeft met zijn opmerking dat hij niets in een Palestijnse staat ziet, de vredesonderhandelingen in gevaar gebracht. Dat zegt de Amerikaanse president Obama in een interview met de Huffington Post.
Deze retoriek van Netanyahu past niet in de tradities van Israël. (..) De Israëlische democratie is gebaseerd op gelijkheid en een eerlijke behandeling van alle inwoners van het land. En dat is denk ik het beste aan de Israëlische democratie. (..) Als dat verloren gaat, dan geeft dat niet alleen munitie aan mensen die niet geloven in een Joodse staat, maar dan wordt ook de betekenis van democratie in het land aangetast.
Obama heeft Netanyahu in een telefoongesprek laten weten dat een tweestatenoplossing de enige manier is waarop Israël kan voortbestaan. Ook vertelde de Amerikaanse president de Likud-leider dat zijn opmerkingen ervoor hebben gezorgd dat veel mensen niet meer overtuigd zijn van de zin van onderhandelingen.
Er is vanuit de internationale gemeenschap kritiek op hoe Tel Aviv met de mensenrechten omgaat van Palestijnen, zowel binnen als buiten de internationaal erkende grenzen van het land.
Cc-foto: Andlun1

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.