Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: NSA gaat aan banden

  •  
25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Obama_JayB_300
Amerikaanse president komt met voorstel om bevoegdheden inlichtingendienst in te perken
De Amerikaanse president Obama komt binnenkort met een wetsvoorstel dat de bevoegdheden van de geheime dienst NSA inperkt. De dienst zou niet meer systematisch informatie uit telefoongesprekken mogen verzamelen en opslaan. Dat schrijft The New York Times dinsdag.
Het wetsvoorstel van Obama sluit aan op het advies dat een speciale commissie in december gaf, zo meldt ook de NOS naar aanleiding van het bericht in de New York Time s. Informatie over telefoongesprekken moet in handen blijven van telefoonbedrijven. De NSA zou ze alleen moeten kunnen opvragen na toestemming van een rechter.
De NSA bewaart telefoondata nu vijf jaar. Als telefoonbedrijven die verantwoordelijkheid weer krijgen, zal die periode worden teruggebracht tot maximaal achttien maanden. NSA zou dat niet als een bezwaar zien omdat oudere beldata vaak minder relevant zijn, zegt een regeringsfunctionaris in de krant. 
Foto-cc: Jay B

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.