3

Obama: Republikeinen werken economisch herstel tegen

VIDEO Amerikaanse president haalt hard uit naar Republikeinse partij, die de invoering van wetgeving die herstel moet bevorderen traineert

In zijn wekelijkse radiotoespraak heeft de Amerikaanse president Barack Obama hard uitgehaald naar de Republikeinse partij. Hij vindt dat hun partijpolitieke spelletjes “het herstel (van de economie, red.) vertragen en voortgang dwarsbomen “. Dat meldt de Volkskrant zaterdag.


De Republikeinen spelen partijpolitieke spelletjes met maatregelen die ten gunste van de werklozen zijn en het voor kleine bedrijfjes mogelijk maken meer te lenen, zo schrijft de Volkskrant. “Deze stappen zijn de juiste voor diegenen die het zwaarst zijn getroffen door de economische recessie”, zei Obama. “Het zijn de juiste maatregelen voor ieder van ons.”

Amerikaanse congresleden worstelen al weken om uitkeringen te verruimen voor langdurig werklozen. Het Huis van Afgevaardigden heeft inmiddels al een wet aangenomen die de uitkeringen verlengt tot november, maar door het overlijden van een Democratische senator beschikken de Democraten niet meer over de zestig zetels die nodig zijn om de wet door de Senaat te krijgen. De Republikeinen gebruiken deze situatie om het invoeren van het voorstel te vertragen.

Lees meer bij The Huffington Post

Geef een reactie

Laatste reacties (3)