2

Obama’s plan voor gezondheidszorg weer stap dichterbij

Democratische senator uit Nebraska maakte bekend dat hij het plan zal steunen

De kans dat de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg het gaat halen, is zaterdag flink vergroot. De Democratische senator Ben Nelson uit Nebraska maakte bekend dat hij de plannen van president Barack Obama steunt. Daardoor heeft de president de zestig stemmen die hij nodig heeft om het wetsvoorstel nog voor Kerstmis door de Senaat te loodsen.

Nelson gaf zijn verzet op, nadat hij in wekenlange onderhandelingen had afgedwongen dat er flinke beperkingen komen op de financiering van abortussen met publiek geld. ,,Verandering is nooit gemakkelijk, maar verandering is wat in Amerika vandaag nodig is. Ik zal stemmen voor hervorming van de gezondheidszorg”, zei Nelson.

De senatoren maken zich op voor de stemming, die begin volgende week wordt verwacht,. Als zestig senatoren het voorstel van Obama steunen, is de discussie erover afgelopen. Zodra het is goedgekeurd, moeten de beide huizen van het Congres een compromis zien te vinden over de verschillen in de wetsvoorstellen die zij hebben aanvaard. De definitieve stemming over de hervorming van de gezondheidszorg is eind januari of begin februari te verwachten.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)