14

Obama’s zorgplan goed voor begroting VS

Zorgstelsel dringt begrotingstekort in tien jaar met 138 miljard dollar terug. President hoopt dat dit conservatieven zal overhalen hem te steunen

De hervormingen in het Amerikaanse zorgstelsel, waar president Obama voor pleit, zullen het begrotingstekort in tien jaar tijd met ruim 138 miljard dollar terugdringen. Dat heeft de rekenkamer van het Amerikaans congres berekend.

Het is volgens Obama de belangrijkste troef sinds de jaren 90 om het begrotingstekort tegen te gaan. De president stelt zijn reis naar Indonesië uit om zich te concentreren op een belangrijk weekend voor het zorgplan. Dit meldt NRC Handelsblad donderdag.

De president hoopt hiermee ook de conservatieve Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden over de streep te kunnen trekken.

De kosten voor het zorgplan worden door de rekenkamer geschat op 940 miljard dollar gerekend over tien jaar. Ruim dertig miljoen onverzekerden zouden de komende tien jaar verzekerd worden, vooral via subsidies voor de laagste inkomens. In totaal gaan 46 miljoen van de 308 miljoen Amerikanen onverzekerd door het leven.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)