26

Obama slaat terug: One strike, Trump’s out

VIDEO Donald Trump daagt Obama uit: Vijf miljoen voor paspoort en diploma's … Dit is wat Obama erover te zeggen heeft

Nieuwsgierigheid naar de herkomst van de Amerikaanse president Barack Obama houdt maar niet op. Bij de vorige verkiezingen en tijdens zijn presidentschap hield zijn geboorteplaats de gemoederen al bezig. In 2008 maakte hij zijn geboortecertificaat openbaar in de hoop dat er een einde aan de discussie zou komen, maar helaas. Volgens tegenstanders, waaronder supermiljonair Donald Trump, was deze nep. Trump roept Obama nu dan ook op om al zijn diploma’s en zijn paspoort te openbaren. In ruil daarvoor zal hij vijf miljoen dollar schenken aan een door Obama aan te wijzen goed doel.


President Obama slaat in het televisieprogramma The Tonight Show van Jay Leno op humoristische wijze terug naar Donald Trump door te zeggen dat het gemor tussen de twee terug dateert naar toen ze samen opgroeiden in Kenya.

Ondanks het openbaar maken van zijn geboortecertificaat, waarin staat dat Obama in Hawaii geboren is, gaat het gerucht volgens een samenzweringstheorie dat hij net als zijn vader in Kenia is geboren, of in Indonesië, waar hij tijdelijk woonachtig is geweest. Als dat het geval zou zijn, zou Obama geen president van de Verenigde Staten mogen zijn, want deze moet in Amerika geboren zijn.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)