Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: Sneller weg uit Afghanistan

  •  
23-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Obama_speech_Afghanistan.jpg
Dit jaar 33 duizend van de ongeveer 100 duizend militairen weg ... Amerikaanse president: Tijd op de focus te verleggen naar eigen falende economie en hoge werkloosheid
De Amerikaanse president Barack Obama heeft vannacht in een toespraak aangekondigd 33 duizend soldaten binnen een jaar uit Afghanistan terug te zullen halen. Het is een eerste stap in de versnelde terugtrekking uit het land, zo meldt NRC handelsblad donderdag. Obama zei dat het tijd was om de aandacht te verleggen naar de falende economie en hoge werkloosheid in eigen land.
Met het terugtrekken van de 33 duizend militairen maakt Obama een belofte uit 2009 waar, zo schrijft NRC. De president zei toen dat hij de enorme toename aan soldaten die onder zijn regering naar het Centraal-Aziatische land zijn gestuurd, zou terugdraaien. Nu blijven er alsnog zo’n 70 duizend militairen achter. En dat zijn er nog twee keer zoveel als toen Obama aantrad. 
Toch gaat het volgens generaal Petraeus, de scheidend commandant van de Amerikaanse en NAVO-troepen in het land, nog te snel. Vertrekken minister van Defensie steunt het besluit van Obama.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.