10

Obama, sowieso coolste president aller tijden

Verrassing! Amerikaanse president houdt live Q&A op Reddit

Dat Obama cool was wisten we eigenlijk al, hij zingt, hij danst, hij speelt basketbal en geeft de schoonmaker in het Witte Huis gewoon een boks als hij langs hem loopt. Maar woensdagavond heeft de Amerikaanse president zijn reputatie van oerbaas nog maar eens bevestigd door gewoon, zomaar even een lijntje te openen op Reddit. “Hoi, ik ben Barack Obama, je weet wel, de president, ask me anything”. Just like that.

Reddit, voor wie het nog niet kende, is sowieso de coolste website van het moment. Je vindt er alles wat hilarisch, schattig, diepgaand, goed, mooi en ugly as ass is, in foto, video, tekst en uitleg. Deze online community kent ook het onderdeel IAMA. AMA staat voor ‘Ask Me Anything’. Je kunt je hier dus presenteren en mensen vragen aan je laten stellen, bijvoorbeeld over je beroep of een bepaalde ervaring die je hebt.

In deze hoek van het wereldwijde web dook woensdagavond dus ineens Barack Obama op. Ja, zo kan iedere internetgeek met grootheidswaanzin zich wel noemen, dus de redactie van Reddit heeft het wel even geverifieerd. De foto die bij dit artikel staat werd door de president ingestuurd als bewijs dat hij aan het Redditten was XD.

The Atlantic heeft alle vragen en antwoorden nog even in een artikel bij elkaar gezet. Hoe dan ook is Obama de vetste. Deed hij het om de aandacht van de Republikeinse conventie af te leiden? Misschien, maar daar was toch geen reet aan.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)