Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama steunt strengere aanpak wapens

  •  
18-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Obamawapens_300.jpg
'Ook zonder vergunning mogen mensen geen wapens meer kopen' ... Wapenlobby reageert op drama
De Amerikaanse president Barack Obama wil semiautomatische wapens aan banden leggen. Ook zouden mensen zonder vergunning geen wapen meer mogen kopen, vindt Obama.
De Amerikaanse senator Dianne Feinstein had een wetsvoorstel ingediend voor een verbod op semiautomatische aanvalsgeweren. Met zo’n wapen schoot Adam Lanza afgelopen vrijdag 20 kinderen en 6 volwassenen dood op de Sandy Hook Elementary School in Newtown.
Semiautomatische wapens waren eerder al verboden in Amerika, maar sinds 2004 is dat verbod opgeheven. Sindsdien schaften veel burgers zo’n wapen aan. De Amerikaanse wapenlobbyorganisatie NRA heeft laten weten ‘geschokt’ te zijn door wat er is gebeurd en ‘bereid te zijn om betekenisvolle bijdragen te bieden’ om toekomstige bloedige aanslagen zoals vrijdag in Connecticut te voorkomen.
Het is de eerste keer dat de NRA van zich laat horen sinds het schietincident op de basisschool. Vrijdag houden zij een persconferentie. De organisatie zegt uit respect voor de families in Newtown het stilzwijgen te hebben bewaard, maar ook als een zaak van algemeen fatsoen.
De NRA hield zich na het incident opvallend stil. De woordvoerders van de NRA onbereikbaar. Zelfs de Facebook van de organisatie ging op zwart.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.