4

&… ‘Obama stinkt!’

Italiaanse vrouwen zijn macho's zat, Britse parlementariër heeft spijt van nazi-themafeestje, roken is een mannending & BBC serie Frozen Planet deels in de dierentuin gefilmd

Meer nieuws van vandaag

Foute mannen

Italiaanse vrouwen zijn de machocultuur in hun land zat. Ongeveer 20.000 van hen hebben zondag in Rome, Turijn en Venetië gedemonstreerd voor meer rechten en een einde aan discriminatie. In februari zeiden de vrouwen in massale betoging al “basta” tegen de toenmalige playboy-premier Silvio Berlusconi. “De regering is sindsdien veranderd, maar het land niet'”, zei Cristina Comencini, een van de leidsters van de beweging ‘Se non ora quando?’ (If not now, when?) Nichi Vendola, leider van de linkse partij Sinistra Ecologia Libertà, zei dat de torenhoge staatsschuld en politieke crisis het “resultaat zijn van een vulgaire en machocultuur”. (De Pers)

Foute opmerkingen

Obama is “net een bunzing: voor de helft zwart, voor de helft wit, en bijna alles wat hij doet stinkt”, aldus de rechts-populistische Patriot Freedom Alliance, een actiegroep uit de staat Kansas die is verbonden aan de Tea Party-beweging. Een botte uiting van racisme, zegt de plaatselijke afdeling van burgerrechtenorganisatie NAACP. Satirisch bedoeld, zegt de PFA. (VK)

Foute feestjes

Het kon niet door de beugel toen prins Harry het deed, dus een eenvoudige parlementariër had het al helemaal niet in zijn hoofd moeten halen. Aiden Burley, van de Conservative Party, werd betrapt terwijl hij met vrienden in SS-uniformen heil hitlers uitwisselde en toastte op het Derde Rijk. Hij heeft zijn excuses inmiddels aangeboden. (HuffingtonPost, Daily Mail)

&… Foute gewoonte

De mannen kunnen geen goed doen vandaag. Roken is namelijk ook al helemaal hun ding. Overal ter wereld roken mannen meer dan vrouwen (behalve in Zweden). In Nederland rookt iets meer dan een kwart van de mannen dagelijks, tegenover een op de vijf vrouwen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2009. (RTL)

UPDATE

Ook heel fout: De BBC natuurserie Frozen Planet blijkt voor een deel opgenomen te zijn in een dierentuin in Duitsland. In deel zeven is een moeder ijsbeer met twee pasgeboren jongen te zien. Deze opnamen werden afgelopen Kerst gemaakt in een ijsberenverblijf, compleet met nepsneeuw. De beelden werden later tussen ‘echte’ natuurbeelden geplakt, zonder dat de voice-over uitleg gaf over deze gang van zaken, meldt de Volkskrant.

De BBC zelf ontkent dat er iets aan de hand is. Het is onmogelijk om dit soort beelden in het wild te filmen, zegt een woordvoerster. “IJsberen blijven de gehele winter op de pool, en vrouwelijke ijsberen baren hun jongen mid-winter. Het probleem voor ons is dat ze het onder de sneeuw doen in hun holen van ijs en het is absoluut onmogelijk om onze camera’s daar te krijgen.”

Op de website van de BBC staat wel een filmpje waarin uitleg wordt gegeven over de manier van werken van de filmploeg. De omroep ontkent dan ook dat de kijker wordt misleid. 

Geef een reactie

Laatste reacties (4)