17

Obama vergelijkt Occupy met Tea Party

Video: 'Links en rechts voelen mensen zich gescheiden van hun regering' ... Video: Politie New York arresteert feministe Naomi Wolf bij Occupy-protest

President Obama heeft in een interview gezegd dat hij overeenkomsten ziet tussen de Occupy-beweging en de conservatieve Tea Party. ‘Mensen voelen dat hun instituties niet meer voor hen zorgen.’

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Obama kwam tot zijn vergelijking in een interview met het programma Nightline van ABC (zie clip). Hij zei verder onder meer:

“Het belangrijkste dat we nu kunnen doen als leiders is het volk laten weten dat we hun problemen begrijpen en we aan hun kant staan, en dat we een systeem willen opzetten waarbij hard werken, verantwoordelijkheid nemen en doen wat je moet doen, worden beloond. En dat mensen die onverantwoordelijk zijn, die roekeloos zijn, die geen verplichting voelen ten opzichte van hun omgeving en hun bedrijven en werknemers, dat die lui niet beloond worden.”

(Hier de transcriptie van het interview)

In New York arresteerde de politie gisteravond de bekende feministe en schrijfster Naomi Wolf. Zij woonde een door Arianna Huffington georganiseerde avond bij waar onder meer gouverneur Mario Cuomo werd geëerd. Buiten demonstreerden Occupy-ers met de leuze ‘Cuomo hoort bij de 1 procent’, doelend op de rijke bovenlaag die de rest (99%) van de bevolking laat bloeden voor de crisis. De politie wilde de demonstranten beletten te protesteren waarop Wolf tussenbeide kwam. ‘Je hebt geen vergunning nodig voor een megafoon’, zei ze tegen een agent. Ze werd prompt opgepakt. Bekijk de video van haar arrestatie hier.

Op het Beursplein in Amsterdam groeit het aantal tenten van de Occupy-actie. Er zijn er nu zeventig.

Geen vergunning nodig: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (17)