3

Obama waarschuwt voor ‘Romnesia’

Video: Obama en Romney grappen erop los in aanloop naar het laatste debat

In de aanloop naar het derde en laatste debat tussen Obama en Romney, dat vannacht zal plaatsvinden, maken de presidentskandidaten een ontspannen indruk. Op het liefdadigheidsdiner eind vorige week werden er traditioneel veel grappen uitgewisseld.


Zo zei Obama: ‘Ik voelde me echt heel uitgerust (…) nadat ik zo fijn en lang geslapen had in het eerste debat.’ En ook Romney had de lachers op zijn hand:  ‘Hoe ik zo scherp blijf tijdens een debat? 65 jaar afblijven de alcohol’, verwijzend naar zijn Mormoonse achtergrond.

De laatste dagen voor het debat zijn echter niet vrij van vijandelijkheden. Obama waarschuwde in een toespraak al voor Romney’s eerder gedane uitspraken. Hij waarschuwt de kiezers voor ‘Romnesia’, een combinatie van de woorden Romney en amnesia (geheugenverlies). Romney wees op zijn beurt op de aanhoudende werkloosheid, waar Obama niets aan veranderd zou hebben.

Vannacht zal de laatste ontmoeting zijn, die in het teken zal staan van het buitenlandbeleid. Experts verwachten dat dit laatste debat inhoudelijk gezien niet tot enorme electorale verschuivingen zal leiden. De meeste Amerikanen interesseren zich vooral voor binnenlandse aangelegenheden zoals de economie- en zorgvraagstukken.
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)