6

Obama weekendje weg

Amerikaanse president sluit zich weekend op ter voorbereiding op het tweede debat met Romney

De Amerikaanse president Obama heeft zich afgelopen weekend teruggetrokken in een resort om zich dit keer wel uitputtend voor te bereiden op het tweede debat met uitdager Romney.

Dat meldt de New York Times. Hij koos daarvoor de oude plantage Kingsmill plantation in Williamsburg. Na het debacle van het eerste debat, waarin hij veel te passief reageerde op de aanvallen van zijn uitdager, heeft Obama besloten dit keer veel meer tijd te besteden aan de voorbereiding. De enige onderbreking dit weekend was een half uur durend bezoek aan de lokale campagne-afdeling.

Dit keer ligt de focus niet op feitenkennis, maar oefenen ze vooral hoe de aanval op Mitt Romney te openen, iets wat hij in het eerste debat uit de weg ging. “We hebben het niet over een man die het nodig heeft om de feiten overhoord te krijgen. Waar hij aan moet werken is stilistisch”, aldus een medewerker. Volgens de NY Times betekent dat: hoe Romney ervan te beschuldigen dat hij de feiten verdraaid, zonder onbeleefd te lijken. In de voorbereidingen zou oud-presidentskandidaat John Kerry de rol van Romney hebben gespeeld.

Het verhaal gaat dat Obama te spreken was over zijn running mate Joe Biden in diens debat tegen Paul Ryan. Gesuggereerd wordt dat hij er lessen uit zou willen trekken. Het debat van dinsdagavond heeft wel een ander format dan de twee voorgaande. In een ‘Town Hall-setting’ wordt een deel van de vragen gesteld door het publiek. Een groot deel van de tijd zal in beslag worden genomen door buitenlands politieke onderwerpen.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)