Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama wil 28% minder CO2-uitstoot in 2020

  •  
29-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ObamaWindmill_300.jpg

Kernenergie is volgens Amerikaanse president het middel... Commissie gaat opslag kernafval onderzoeken

President Barack Obama van de Verenigde Staten zal de federale overheid de opdracht geven om de uitstoot van het broeikasgas CO2 tot 2020 met 28 procent terug te brengen. Het middel, volgens de president, is kernenergie.
Het Witte Huis maakte dit vrijdag bekend.
“Als de grootste verbruiker van energie in de Verenigde Staten heeft de overheid een verantwoordelijkheid jegens Amerikaanse burgers om onze energieconsumptie te verminderen en efficiënter te worden”, liet Obama in een verklaring weten.
De Amerikaanse regering maakte bekend meer geld voor kernenergie uit te willen trekken, zo meldt onder andere de  Volkskrant. Dat is onderdeel van een maandag te presenteren begrotingsvoorstel, aldus een zegsman van het Witte Huis.
In zijn State of the Union, de Amerikaanse versie van de troonrede, zei Obama woensdag al dat de VS meer gebruik moeten maken van kernenergie.
Wat er met het afval van de nucleaire centrales moet gebeuren, daarover gaat een commissie zich nog buigen. In één voorstel wordt het in een berg in Nevada opgeslagen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.