Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama wil aanpak wapengeweld in 2013

  •  
30-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
obama_300_08.jpg
Obama noemt Newton-slachtpartij 'ergste dag uit mijn presidentschap'
President Barack Obama wil in 2013 serieus werk maken van maatregelen die het wapengeweld beperken. Hij stelde in een speciale aflevering van het beroemde tv-programma Meet the Press dat de Newton-moordpartij, waarbij een gewapende man twintig kinderen doodschoot, niet zonder tegenactie de geschiedenis mag in gaan.
Visit NBCNews.com for breaking news , world news , and news about the economy
Obama heeft weinig fiducie in het plan dat de machtige wapenlobby-organisatie NRA (National Rifle Association) voorstelde. De NRA wil dat leerkrachten bewapend worden, oftewel meer wapens inzetten om het gebruik wapens te voorkomen. “Ik denk dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen skeptisch is dat het probleem zo wordt opgelost.” (Bekijk de video vanaf 13:58)
In plaats daarvan wil hij dat er andere maatregelen worden bedacht om het wapengeweld te bestrijden. Ook blijft hij voorstander van een verbod op automatische aanvalswapens (vuurwapens voor de middellange afstand) en patroonhouders met een hoge capaciteit waardoor schutters ononderbroken veel kogels kunnen afvuren.
Landbouwminister Tom Vilsack heeft verklaard dat de plattelandsbevolking wellicht nu bereid is in te stemmen met beperkingen op het wapenbezit. Daarbij moet wel het grondwettelijk recht op wapenbezit en de jachtcultuur gerespecteerd worden, aldus Vilsack.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.