21

Obama wil Guantanamo nog steeds sluiten

VIDEO Amerikaanse president in The Daily Show

Obama wil de wereldwijd bekritiseerde gevangenis van Guantanamo Bay op Cuba nog steeds sluiten. Dat zei de Amerikaanse president donderdagavond in het Amerikaanse tv-programma The Daily Show. Voor de sluiting heeft hij de goedkeuring nodig van het Amerikaanse Congres, schrijft de Volkskrant vrijdag.

Volkskrant:

De sluiting van het omstreden gevangenenkamp was een van de grote beloftes van Obama bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vier jaar geleden. Een dag na zijn aantreden ondertekende Obama al een decreet hiertoe. Toch kon hij zijn doel niet bereiken, omdat politici in het Congres dwars lagen. Zij wilden geen vermoedelijke terroristen opsluiten in gevangenissen in de VS.

Het was Obama’s voorganger George W. Bush die het kamp liet optrekken na de terreuraanslagen van 2001. Op dit moment zitten er nog altijd ongeveer 170 mensen gevangen. De meeste gevangenen zijn afkomstig uit Afghanistan en Pakistan.

Volkskrant: Obama heeft nog steeds intentie Guantanamo te sluiten

The Daily Show

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)