Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Obama wil politieke oplossing Taliban

  •  
20-05-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_Obama_Karzai_CharlesMcCain_300
Peiling: Pro-Europese partijen winnen terrein in Griekenland ... Aardbeving in Italië ... Lockerbie-bomber overleden ... The Dictator verboden in Tadzjikistan ... Slimme camera's helpen niet
Meer nieuws van vandaag
Obama wil politieke oplossing Taliban – De Amerikaans president Barack Obama zal er op de aanstaande NAVO-top bij de  Afghaanse president op aandringen dat er snel een politieke oplossing komt voor de patstelling tegenover de Taliban. Nu de VS en bondgenoten een voor een afdruipen uit het getroebleerde land, moeten Afghanistan voor zijn eigen veiligheid garant staan. ( The Guardian )
Aardbeving in Italië – Door een aardbeving in het noorden van Italië zijn vanochtend vroeg vier mensen om het leven gekomen. Volgens hulpverleners raakten zeker 50 mensen licht gewond. ( AD )
Pro-Europese partijen winnen weer terrein in Griekenland – De verkiezingsstrijd in Griekenland is een nek-aan-nekrace geworden tussen voor- en tegenstanders van bezuinigingen en Europese noodsteun. Radicaal links, fel tegen de crisismaatregelen, gaat gelijk op met de conservatieve voorstanders ervan. Het verschil tussen de twee partijen is minimaal. Dat blijkt uit twee zaterdag gepubliceerde peilingen. ( Parool )
Lockerbie-veroordeelde Megrahi overleden – De Libische ex-spion Abdel Basset al-Megrahi, veroordeeld voor de Lockerbie-aanslag, is overleden. Dat heeft zijn broer vandaag bekendgemaakt. Megrahi is de enige die werd veroordeeld voor de aanslag op een vliegtuig van Pan Am in 1988 boven Schotland, die 270 levens kostte. ( Parool )
The Dictator verboden in Tadzjikistan – Generaal Aladeen is niet welkom in Republiek Tadzjikistan. De film The Dictator rond het nieuwste personage van Sacha Baron Cohen mag niet vertoond worden in het Centraal-Aziatische land.
Slimme camera’s hebben weinig effect –  Slimme camera’s die kentekens scannen, zorgen er maar op kleine schaal voor dat criminelen worden gepakt. De camera’s geven de informatie door aan de politie, maar die doet er vervolgens niet veel mee, meldt zaterdag RTL Nieuws. Het onderzoek is gedaan opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. ( Trouw )
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.