Laatste update 20:17
85

Whatsappgroep onthult obsessie FvD met ras en homo’s

Yernaz Ramautarsing, de nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie is weer in opspraak vanwege uitspraken over ras, IQ, bevolkingsgroepen en seksuele voorkeur. De Volkskrant en De Telegraaf doen een boekje open over een discussiegroepen op WhatsApp waar Ramautarsing zich zeer omstreden uitlaat.

In de groep ‘polariserende politici’ discussiëren linkse en rechtse jongeren fel met elkaar. Ramautarsing neemt er geen blad voor de mond. Hij stelt in de chatgroep onder meer dat homo-rechten de samenleving dommer zouden hebben gemaakt. Verpakt in wat door zou moeten gaan voor een compliment, schrijft hij:

Dat is gebaseerd op de notie dat homo’s relatief hoger IQ hebben en op moment dat zij zich niet voortplanten de hele samenleving daar dus “dommer van wordt.” Geen haat gewoon feiten.

De Volkskrant toont explicieter Ramautarsings afkeer van alles dat niet heteronormatief is:

Opvallend zijn Ramautarsings verontwaardigde appberichten over vrije seksuele relaties. Hier lijkt zijn libertarische geloof in maximale individuele vrijheid begrensd te worden door een conservatieve seksuele moraal. Meerdere keren deelt hij in de appgroepen artikelen over heteromannen die seks met elkaar hebben. Volgens hem is hier sprake van een ‘agenda’ van ‘linkse websites’ die dit soort seksuele relaties als het nieuwe normaal proberen te pushen. ‘Omdat het 1 kliks oplevert. 2 ze komen pro gay over. 3 ze hebben schijt aan het traditionele gezin.’ Dit soort artikelen ‘breken het gezin af’, aldus Ramautarsing, en daarnaast: ‘mannen die seks hebben met mannen zijn al niet meer hetero dus heel verwarrend.’ Ook polyamoureuze relaties – het onderhouden van meerdere liefdesrelaties tegelijk met ieders goedkeuring – kunnen op Ramautarsings afkeuring rekenen. ‘Zucht. Nee dit is niet normaal!!’

Daar blijft het niet bij. Zo vergelijkt het Forumlid belasting betalen met verkrachting; beiden zijn volgens hem gebaseerd op dwang. Daarnaast is er veel te doen over “zelfbehoud” van het witte ras. “Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder”, schrijft hij. Maar ook: “Zelden een ras meegemaakt met zoveel zelfhaat en weinig behoefte tot zelfbehoud […] White people crazy.”

De ideeën van het Forumlid lijken hun weerklank te vinden bij de JFvD-deelnemers. Zo kan een nieuwsbericht over een gestolen lammetje dat gered is van de slacht op een azc rekenen op een oproep van deportatie van asielzoekers. Elders pleit een JFvD’er voor het weigeren van immigranten met het syndroom van Down, want die kosten Nederland geld. “Niet willen betalen voor downie immigratie = nazi”, weet hij zelf ook.

Drie tipgevers hebben de Volkskrant inzage gegeven in drie WhatsAppgroepen waarin de leden van de verschillende politieke jongerenorganisaties actief zijn. De Volkskrant heeft de gesprekken afkomstig uit de groepen Polariserende Politici I (PPI) en Polariserende Politici II (PPII) gebruikt. 

De Volkskrant: Hoe een prominent FvD-lid in een besloten appgroep praat over ras, homoseksualiteit en de doodstraf

 

Geef een reactie

Laatste reacties (85)