18

Occupy Amsterdam en Rotterdam voorlopig gered

Aboutaleb: Beperking demonstratierecht tast aanzien stad aan ... Van der Laan: Kerst-event kan naar Dam

Pogingen van rechtse partijen om de Occupy-kampen in Amsterdam en Rotterdam te laten ontruimen zijn vooralsnog mislukt. In Amsterdam besliste burgemeester Van der Laan dat een voor het Beursplein gepland Kerst-event, kan verhuizen naar de Dam.

In de hoofdstad drongen de plaatselijke VVD en CDA aan op ontruiming van het protest tegen de uitwassen van het kapitalisme. AT5 meldt:

Van der Laan gaat volgende week opnieuw in gesprek met de Occupy’ers. Ook praat hij dan opnieuw met de ondernemers en bewoners rondom het Beursplein.

Van der Laan heeft de afgelopen tijd wel laten doorschemeren dat hij de Occupy-demonstranten liever naar het zakencentrum aan de Zuidas ziet verhuizen. Occuppy had volgens de burgemeester plaats moeten maken voor Sinterklaas. Ondernemers rond het Beursplein zouden omzet verliezen. 

In Rotterdam was het de Leefbaar-partij die het protest de kop in wilde laten drukken. Volgens de Leefbaren hebben winkels ‘last’ van het protest. Burgemeester Aboutaleb vindt dat overdreven en wijst er op dat er slechts één klacht is binnengekomen, meldt RTV Rijnmond.

GroenLinks-gemeenteraadslid Arno Bonte twitterde:

Repliek Aboutaleb op Leefbaar: Occupy-demonstratie tast aanzien stad niet aan, beperken van demonstratietecht zou aanzien stad aantasten.

cc-foto: Nico Kempe

Geef een reactie

Laatste reacties (18)