Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Occupy'ers Wall Street trotseren noodweer

  •  
30-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
OccupyersWallstreet_cold.jpg
New Yorkse burgemeester gaf dag eerder de opdracht om generatoren te verwijderen
Noodweer en hevige sneeuwval treft Amerika, maar de occupy’ers op Wall Street houden vol. Afgelopen nacht werd Amerika overvallen door hevige sneeuwval. Zo’n 2 miljoen huishoudens zitten zonder stroom. De occupy’ers hebben daar niet zoveel last van, maar wel van het feit dat hun propaantanks en generatoren een dag ervoor werden verwijderd. De vrieskou komt nu door hun eerder gebleken ‘warmte vaste tentjes’ heen.
CNN maakte een ronde langs de tentjes en trof verkleumde occupy’ers aan, maar ondanks de kou zijn de meesten vastbesloten om te blijven onder het mom ‘het kan nog veel erger met het weer’. “We kruipen tegen elkaar aan om warm te blijven.”
De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg liet zaterdag door 40 brandweermannen de propaantanks en generatoren van het kamp verwijderen. Deze zouden de veiligheid in gevaar brengen. “Het zijn brandhaarden en tegen de wet”, aldus Bloomberg in een verklaring.
Hoewel de burgemeester zegt te handelen in veiligheid van de betogers, zien de demonstranten de actie als een poging hen af te sluiten van internet en het hen nog moeilijker te maken met de opkomende kou.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.