Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Occupy-studenten in Californië worden afgeranseld

  •  
10-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Students_berkley_300.jpg
Acht tentjes aanleiding voor Berkeley politie om studenten te knuppelen
De ’99 procent’ is ook actief op de Universiteit van Berkeley in Californië. Woensdag waren studenten en docenten bij elkaar gekomen voor een mars richting The Bank of America. Een aantal demonstranten wilden ook tentjes gaan opzetten op de campus hoewel hiervoor een verbod was uitgevaardigd. De politie van Berkeley was opgeroepen om de kampeerders in toom te houden en vond het nodig om harde charges uit te delen. Geen corrigerende tik, maar keiharde dolkstoten uit het niets.
De studenten schreeuwden naar de politie ‘Stop Beating Students’, maar de politie wist echter niet van ophouden. Op de video is duidelijk te zien dat wanneer er één agent is begonnen, anderen zich ook gevrijwaard voelen en er op los slaan. Volgens de Washington Post waren acht opgezette tentjes de aanleiding voor het harde optreden.
In de Washington Post doet sociologie student Shadrick Small (25) verslag van de charges.
Het leek zo niet nodig. We deden helemaal niets. We stonden daar alleen maar met een paar tenten. Kort gezegd. We vernielden niets, we stichtten geen brand. En hun eerste reactie is er hard op inslaan. Die reactie is over de top.
Washington Post: UC Berkeley students try to set up Occupy camp on campus as police move to clear tents Tik er op los en laat een reactie achter: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.