47

Occupy Wall Street: al 300.000 dollar in kas

Betogers houden vol, ook al word je dan iedere dag slapend gefotografeerd door een engerd 

Naast een immense voorraad aan spullen heeft de Occupy Wall Street beweging inmiddels zo’n 300.000 dollar aan donaties opgehaald. Dat meldt The Huffington Post. De grote demonstratie op Times Square en de bezetting van een heel blok van Wall Street op Broadway afgelopen zaterdag heeft heel wat teweeggebracht. Veel mensen hebben via de Occupy website geld overgemaakt of hebben dat ter plekke gedaan bij het Zuccotti Park, het epicentrum van de beweging. Het geld wordt op de Amalgamated Bank gezet die zichzelf de enige bank noemt die voor 100 procent in handen is van het volk.


De groep met demonstranten barst inmiddels uit zijn voegen. Er zijn signalen van zekerheid, maar ook de spanning tussen de betogers in het Zucotti Park loopt op. Ze hebben moeite om gezamenlijk beslissingen te nemen en tonen weinig tekenen van vereniging omtrent beleidskwesties. Sommige demonstranten willen dat de betogers zich allemaal inzetten voor één doel. Anderen vinden dat niet belangrijk.

Toch zijn alle betogers consistent over het feit dat ze hun bezetting moeten volhouden. Iedere dag komen er nog steeds massa’s aan dekens, kussens, voedsel, medicijnen en hygiëne spullen binnen. Een opvallende donatie zijn twintig zwembrillen. Bedoeld om de betogers te beschermen als ze met pepperspray worden aangevallen.  
Huffington Post: Occupy Wall Street Raises $300,000
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (47)