Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oekraïense activistes ontvoerd voor EK-wedstrijd

  •  
16-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_FEMEN_JosephParis_300
Feministen van groepering Femen doelwit van bende van vijftien mannen
Een bende van ongeveer vijftien mannen zou gisteren in het Oekraïense Donetsk drie vrouwen van de feministische groepering Femen hebben ontvoerd. Dat meldt de Volkskrant. De ontvoering zou hebben plaatsgevonden voor aanvang van de EK-wedstrijd Oekraïne-Frankrijk.
Volkskrant:
De Britse krant The Guardian meldt dat het gaat om Femen-leidster Alexandra Sjevtsjenko, Anna Bolsjakova en Jana Zdanova. Volgens Femen werden de vrouwen achtervolgd door een vijftiental mannen. De vrouwen verspreidden zich. Vanaf vier uur hadden ze geen contact meer met Sjevtsjenko. Nog een uur later werd ook niets meer vernomen van Bolsjakova en Zdanova.
In een verklaring op haar website schrijft de feministische groepering Femen dat de mannen eruit zagen alsof ze deel uitmaken van een veiligheidsdienst of een geheime dienst van de overheid. De regio Donbass waar de ontvoering plaatsvond wordt beschreven als een maffiabolwerk waar rechteloosheid troef is.
Foto-cc: Joseph Paris
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.