1

&… Oeps! Anders Breivik op poster WK IJshockey Finland

Boris Johnson herkozen burgemeester Londen ... Man steekt zichzelf in brand in Indonesiƫ vanwege stopzetten AOW ... Anders Behring Breivik per abuis als model op poster ... &Meer

Ander nieuws van vandaag.

Boris Johnson is herkozen als burgemeester van Londen. Het wordt zijn tweede termijn van vier jaar. Johnson versloeg zijn rivaal en voorganger, Ken Livingston (Labour). De campagnestrijd tussen de twee was fel en ging voornamelijk om hun persoonlijkheid. (Trouw)

De Spaanse koning Juan Carlos is persona non grata in de Catalaanse gemeente Berga. De gemeenteraad heeft een motie hiertoe goedgekeurd. De actie wordt gezien als een pr-stunt om duidelijk te maken dat men in Berga niets te maken wil hebben met de koning. (De redactie)

Een grote oeps! De Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik stond vrijdag tijdelijk ter promotie voor het WK IJshokey in Finland op een poster. Volgens een Fins PR-bureau zou zijn portret per ongeluk op een gezicht van een lid van het Finse nationale ijshockeyteam geplakt zijn. De Finse drievoudige moordenaar Nikita Fouganthinen vergezelde Breivik op de poster. Pas na twee uur werd de pijnlijke fout ontdekt. (de Volkskrant)

In Jakarta heeft een 69-jarige Nederlander zich gisteren bij de ambassade in brand gestoken. Hij deed dit uit protest tegen het stopzetten van zijn AOW. Hij woonde in Indonesië, maar had zijn adres niet doorgegeven aan de Sociale Verzekeringsbank, wat nodig is voor controle. Door het stopzetten van zijn AOW is zijn gezin in financiële moeilijkheden gekomen. (de Volkskrant)

Topinsituten als Harvard en Stanford bieden online gratis colleges aan. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven, colleges volgen en opdrachten maken. Als ze de reeks succesvol afronden kunnen ze zelfs een certificaat krijgen. Volgens universitair hoofddocent Robert Schuwer van de Open Universiteit, expert op dit gebied, volgt Nederland deze trend spoedig. (AD)

De politiek en burgemeesters roepen al jaren dat er meer blauw op straat moet. Uit het onderzoek ‘De sterke arm’ van Politie en Wetenschap blijkt nu dat het percentage blauw op straat juist gedaald is. Dit terwijl de omvang van de politie in de periode 1994 – 2009 met een derde is gegroeid. (de Volkskrant)

De speciale rapporteur van de Verenigde Naties, James Anaya, wil dat Indianen in de Verenigde Staten enkele gebieden terugkrijgen om hun ‘gevoel van verlies’ te compenseren. Anaya bracht het advies uit na 12 dagen door de VS te hebben gereisd voor gesprekken met opperhoofden in diverse staten. (Nu.nl)

Geef een reactie

Laatste reactie