6

Oeps! CNN blundert in de strijd om scoop

Omroep leidt item over Sarah Palin in met nummer 'Stupid Girls'

Nieuwszender CNN heeft het moeilijk. Vorige week werd bekend dat directeur Jim Walton vertrekt. Op het moment dat CNN met historisch lage kijkcijfers kampt, verlaat de man des huizes het brandende kamp. Dat het niet goed gaat met CNN blijkt ook uit de ene na de andere blunder die de omroep begaat. Eerst kondigde CNN nog aan dat Obama’s zorgwet was verworpen terwijl deze juist was aangenomen, nu blundert de omroep bij een nieuwsitem over Sarah Palin.

De Amerikaanse omroep CNN heeft zich opnieuw moeten verontschuldigen voor haar berichtgeving. Ditmaal tegenover de republikeinse politica Sarah Palin. Zij bezocht de controversiële fastfoodketen Chick-Fil-A en twitterde hierover. Chick-fil-A kwam onlangs in het nieuws toen de top van het bedrijf verklaarde dat de hele keten tegen het homohuwelijk is.

CNN liet een fragment zien van Palin’s bezoek en introduceerde het item door het nummer ‘Stupid Girls’ van zangeres Pink te draaien. Nieuwslezeres Randy Kaye vulde aan: “Sarah Palin is blijkbaar hongerig naar kip én controverse.” Stiekem lachen mag, maar echt netjes is het natuurlijk niet. En dus bood CNN haar excuses aan. Een woordvoerder liet weten:

“De muziekkeuze was slecht en het was niet de bedoeling dat de muziek gelinkt zou worden aan het nieuws dat erop volgde. We betreuren de perceptie dat de twee bij elkaar hoorden.

Bij de verslaggeving over Obama’s nieuwe zorgwet ging CNN ook de mist in. Daar werd gesteld dat deze verworpen zou zijn, terwijl het wetsvoorstel juist was aangenomen.

Trouw: Excuses CNN na fragment over Palin met ‘Stupid Girls’

Geef een reactie

Laatste reacties (6)