Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oerlemans maakt documentaire over 'held van vlucht 253'

  •  
10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
JasperSchuringa300.jpg
Jasper Schuringa verijdelde op eerste kerstdag 2009 een aanslag op een vlucht van Amsterdam naar Detroit. Hij vertelde in DWDD voor het eerst zijn verhaal
Televisieproducent Reinout Oerlemans gaat een documentaire maken over Jasper Schuringa, de 32-jarige Amsterdammer die op eerste kerstdag een Nigeriaanse terrorist overmeesterde in een vliegtuig boven de Verenigde Staten. Dat verteld Schuringa woensdag in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Schuringa krijgt elke dag nog verzoeken vanuit de hele wereld om zijn verhaal te doen. Met Oerlemans had zegt hij na het eerste gesprek een klik te hebben, zo meldt het AD.
Hoewel het allemaal nauwelijks te bevatten is, besef ik dat wat ik heb meegemaakt heel bijzonder is. Daarom wil ik graag voor iedereen, inclusief mezelf, de gebeurtenis zo gedetailleerd mogelijk reconstrueren zodat iedereen zelf kan zien wat er gebeurde.
De heldhaftige Amsterdammer, zelf ook filmmaker van beroep, zal nauw betrokken zijn bij het maken van de documentaire. Dat vertelde Schuringa woensdagavond in een speciale aflevering van De Wereld Draait Door , waar hij voor het eerst zijn verhaal deed. 

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.