29

Oh Oh Den Haag: Idiotie identiteitsdebat, ratten van Tichelaar en Jinek met Roos

In Oh Oh Den Haag bespreken parlementair journalist Peter Kee en Francisco van Jole van Joop actuele politieke kwesties. Eerst gaat het over de campagne. Van Jole constateert dat de lijsttrekkers niet in staat zijn het debat te verleggen van identiteit naar sociaal-economische kwesties. “Terwijl dat hele identiteitsdebat nergens over gaat en aan de borreltafel thuishoort.” Kee merkt op dat de campagne nu op gang komt. Buma en Pechtold zien zichzelf steeds meer als premier-kandidaten omdat de linkse lijsttrekkers het niet goed hebben gedaan bij het RTL debat.

Daarna gaat Kee tot in detail in op de kwestie Tichelaar, de Drentse Commissaris van de Koningin die zich aan nepotisme schuldig heeft gemaakt. Hij memoreert hoe Tichelaar zichzelf en Maxime Verhagen bestempelde als ‘ratten’, maar dat deed hij niet zonder reden. Het voorval tekent hoe doortrapt de PvdA-politicus is.

Tot slot komt het optreden van Roos bij Jinek ter sprake, of liever gezegd het gebrek daaraan. Van Jole merkt op dat iedereen vol vreugde was omdat Roos geconfronteerd werd met zijn verderfelijke praktijken maar eigenlijk is dat gewoon normale journalistiek. “Het wordt tijd dat die andere rechtse klaplopers ook eens zo aangepakt worden op tv in plaats van het steeds maar gezellig te willen houden.”

Geef een reactie

Laatste reacties (29)