Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Olympiërs krijgen voorrang bij vaccinatie, medewerkers Jeugdzorg niet

  •  
13-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tokyo to begin 100 days countdown to Olympic Games

© epa09132379 The Olympic Ring Monument installed on the water is seen through blossoming cherry trees in Tokyo, Japan, 13 April 2021, one day before the country starts its 100-day countdown to

Nederlandse Sporters die naar de Olympische Spelen in Tokio gaan, worden eerder gevaccineerd. Dat blijkt uit het nieuwe vaccinatieschema dat het ministerie van Volksgezondheid dinsdagavond presenteert, zo bericht De Telegraaf op gezag van bronnen bij het departement.
De 30.000 medewerkers in de Jeugdzorg krijgen in het nieuwe prikschema geen voorrang meer. Aanvankelijk zouden zij wel eerder aan de beurt zijn. In een brief die Hugo de Jonge en Tamara van Ark vermoedelijk vannacht naar de Tweede Kamer sturen, leggen zij uit waarom de Olympiërs wel voorrang krijgen.
Het vaccinatieschema wordt aangepast omdat het AstraZeneca-vaccin niet meer wordt gebruikt bij mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Nog voor de inkt van het nieuwe prikschema droog is, lijkt zich overigens een nieuw probleem aan te dienen: Johnson & Johnson legt de verspreiding van zijn vaccin stil , nu de Amerikaanse toezichthouder FDA onderzoek doet naar zes trombosemeldingen in de VS.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.