111

OM beboet racistische PVV-aanhangers

Acht mensen beboet voor discriminerende en opruiende reacties op Facebookpagina 'Steun de PVV' ... Beheerders website: 'Het werd opgeblazen door moslims'

Eerder berichtten we al dat online racisme en discriminatie steeds meer toenemen. De Facebookpagina ‘Steun de PVV’ is daar een uitstekend voorbeeld van. Dat acht ook het Openbaar Ministerie dat acht mensen die op de Facebookpagina opruiende en discriminerende uitlatingen hebben gedaan, een boete heeft opgelegd. De boetes variëren van 350 tot 450 euro. Een negende persoon verloor zijn baan, nadat zijn werkgever de opruiende teksten had gelezen. Het OM vindt dat hij/zij daarmee voldoende gestraft is.

In januari dit jaar stelde het OM een strafrechtelijk onderzoek in naar de uitlatingen op de Facebookpagina. Op de pagina werd een artikel uit De Telegaaf geplaatst met de kop: ‘Weer een brandbom gegooid naar Zweedse moskee’. Dat artikel maakte in de racisten veel los: ze riepen onder meer op tot gewelddadig optreden tegen moslims, moskeegangers en moskeeën, zo meent het OM. Zoals je kunt verwachten, vinden de beheerders van de website het allemaal maar overdreven gedoe. 

AD: Boetes voor discriminatie op PVV-facebookpagina

Geef een reactie

Laatste reacties (111)