0

OM breidt vervolging oud-VVD-gedeputeerde Hooijmaijers uit

Handelingen Hooijmaijers als statenlid nu ook onderdeel van strafzaak rond omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft de vervolging van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers uitgebreid. De officier van justitie kwam vandaag op de zitting met een wijziging van de tenlastelegging, zo meldt RTV Noord-Holland. In eerste instantie werd alleen het handelen van Hooijmaijers onderzocht uit de tijd dat hij gedeputeerde was (2005-2009), maar nu wordt ook zijn handelen als statenlid in 2004 meegenomen in de rechtszaak.

De oud-gedeputeerde en zijn advocaat tekenen protest aan tegen het voorstel. Volgens advocaat Frits Schneider gedraagt het OM zich ‘raar’ door het voorstel op de zitting te doen, terwijl justitie al drie en een half jaar onderzoek heeft gedaan. Hooijmaijers voegde daar zelf aan toe:

Ik heb het idee dat mij continu dingen in de schoenen worden geschoven, waarvan mensen hier kunnen weten dat dit niet kan.

De rechter heeft met het voorstel van het OM ingestemd. De 52-jarige oud-politicus staat terecht voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Hij zou ruim anderhalf miljoen euro aan steekpenningen hebben ontvangen.

cc-foto: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (0)