Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM: God vergelijken met Hitler is geen belediging van gelovigen

  •  
12-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
meinkampf_300.jpg
Officier van Justitie eist in Wilders-proces vrijspraak voor groepsbelediging ... vrijdag voortzetting requistoir haatzaaien en discriminatie
In een proces dat door de aangeklaagde, PVV-leider Wilders, een ‘politiek proces’wordt genoemd, heeft de officier van justitie vrijspraak geëist voor de aanklacht van ‘groepsbelediging’.
Volgens het OM is het door Wilders op één lijn stellen van het grootste moordrecept uit de geschiedenis, Mein Kampf van nazi-leider Adolf Hitler, met het voor moslims heilige boek de Koran, een geschrift dat wordt gezien als het woord van hun god, niet beledigend voor de gelovigen.
De Volkskrant schrijft:
‘Wilders trekt geen conclusies over moslims, hij bekritiseert hun godsdienst’, zei officier van justitie Paul Velleman dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam. Dat dat voor moslims beledigend zal zijn, is volgens het OM niet van belang. Voor een veroordeling wegens groepsbelediging is nodig dat er iets wordt gezegd óver een groep mensen.
Een eis tot schadevergoeding door een groep personen werd door het OM afgewezen omdat niet duidelijk is of ze daadwerkelijk schade hebben geleden.
Vrijdag komt de kern van de zaak aan de orde, namelijk de vraag of Wilders zich schuldig maakt aan haatzaaien en aanzetten tot discriminatie.
 
cc-foto: Michael

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.