45

OM: hard bewijs tegen VVD’ers Van Rey en Offermans

Openbaar minister heeft opname van gesprek tussen de Roermondse wethouder en de kandidaat voor het burgemeesterschap van de stad ... Posities onhoudbaar

Het openbaar ministerie heeft hard bewijs dat VVD-senator en wethouder Jos van Rey heeft gelekt in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. Het OM Het Openbaar Ministerie beschikt over een opname van een afgeluisterd telefoongesprek tussen Van Rey en VVD-burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns, zo meldt NRC Handelsblad zondag.

In het opgenomen telefoongesprek speelt Van Rey twee vragen door die de sollicitatiecommissie Offermanns zou gaan stellen. Een van de vragen ging over veiligheid, een belangrijk VVD-thema. NRC:

De bandopname van het telefoongesprek is vrijdag door de rijksrecherche afgespeeld tijdens het horen van getuigen, onder wie fractievoorzitter Dre Peters. Die bevestigt dit tegenover NRC Handelsblad.
Fractie dringt aan op terugtreden van Van Rey

Tijdens een gistermiddag gehouden vergadering van de Roermondse VVD-raadsfractie heeft Van Rey toegegeven dat hij Offermanns heeft gebeld tijdens de sollicitatieprocedure, melden fractiebronnen. De fractie heeft Van Rey gevraagd om hangende het onderzoek tijdelijk terug te treden als wethouder.

NRC: Hard bewijs tegen Van Rey en Offermans – posities onhoudbaar

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)