Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM houdt 'ernstig rekening' met terroristisch motief Utrecht

  •  
19-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Gewonden door schietpartij Utrecht

© 2019-03-18 13:18:45 UTRECHT - Door een schietpartij op het 24 Oktoberplein zijn meerdere mensen gewond geraakt. Hulpverleners zijn ter plaatse en de omgeving is afgezet. ANP ROBIN VAN LONKHUI

Update 23.00 uur: Er is een nieuwe verdachte aangehouden voor de mogelijk aanslag in Utrecht. Het gaat om een 40-jarige Utrechter, meldt het Openbaar Ministerie. Twee andere mannen die samen met hoofdverdachte Gökmen T. werden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag zijn vrijgelaten. Ze zijn geen verdachten meer. Dat schrijft de NOS.
Eerder: Het Openbaar Ministerie (OM) houdt ernstig rekening met een terroristisch motief van de dader van de moordpartij in Utrecht maandag. Dat laat het OM in een verklaring weten. Uit het onderzoek, dat nog in volle gang is, zou zijn gebleken dat er geen enkele relatie bestaat tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers.
Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Ook raakten drie mensen zwaargewond: een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. In de commotie na de schietpartij, raakten nog eens vier mensen lichtgewond, bijvoorbeeld door valpartijen.
Maandagmiddag werd op basis van camerabeelden uit de tram een signalement en foto van de vermoedelijke dader vrijgegeven. Maandagavond kon de verdachte worden aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Daarnaast werden op meerdere plekken in Utrecht huiszoekingen gedaan, waarbij nog twee mannen (23 en 27 jaar oud) werden aangehouden. Onderzocht wordt in hoeverre zij betrokken zijn geweest bij de moordaanslag.
"De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, o.a. naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.